Laten we samen herinneringen maken

Mama en zoon (mommy and me) tussen de maïs

Ben jij op zoek naar een fotograaf die

  • de liefde tussen jou en je partner op een mooie en spontane manier kan vastleggen?
  • je helpt met het fotograferen én voorbereiden van je awesome huwelijksaanzoek?
  • jullie de mooiste herinneringen bezorgt aan jullie huwelijksdag?
  • ervoor zorgt dat je je zwangerschap op een originele manier kan aankondigen?
  • jouw zwangere buik op een elegante manier fotografeert?
  • je helpt om die eerste momenten met je pasgeboren baby voor altijd te koesteren?
  • een eigen idee samen met jou uitwerkt?

Dan hoef je niet verder te zoeken, want ik help je met plezier!

Op deze pagina vind je een overzicht van mijn aanbod. Wanneer je doorklikt op een shoot waarin je interesse hebt, krijg je al wat meer informatie over de startprijs. Om je daar niet te overrompelen, kan je de brochure downloaden zodat je alle praktische informatie rustig kan doorlezen. Heb je nadien toch nog een vraag? Aarzel dan zeker niet om me te contacteren.

Wil je graag eerst even kennismaken?

Waarmee kan ik jou helpen?
Koppel verloving bij golden hour in de Ardennen

KOPPEL – loveshoot & verloving

Tijdens een loveshoot (koppelshoot) ligt de focus op de liefde tussen jullie. No worries, ik geef jullie voldoende leuke opdrachten en tips om alles spontaan te laten verlopen. Het resultaat is een mix van speelse en romantische foto’s die jullie tonen zoals jullie echt zijn.

Wil je je partner ten huwelijk vragen? Zo leuk! Ik help je heel graag om dit moment vast te leggen op foto, én ik stel je ook graag voor aan vier mede-ondernemers die kunnen helpen om het plaatje compleet te maken (awesome huwelijksaanzoek incoming!).

GEZIN – ouders & hun kinderen

Ouders hebben vaak een album vol foto’s van hun kinderen op hun smartphone, maar de kans is groot dat ze zelf niet bij op die foto’s staan. Mooie foto’s van je gezin vormen een belangrijke bron van herinneringen over generaties heen, en wat quality time met z’n allen is ook echt heel fijn!

De focus ligt op hoe jullie zijn als gezin, de hechte band tussen jullie. De kinderen kunnen ook volledig zichzelf zijn. Hebben ze zin om te lopen? Ik loop ze wel achterna.

Gezin op de Kesselse heide
Zwangere vrouw op de Kalmthoutse Heide

MAMA – zwangerschap & newborn

Als mama(-to-be) komen er 1001 dingen op je af waardoor je soms vergeet om écht te genieten. Een zwangerschap vliegt voorbij en kinderen zijn snel groot, dus een herinnering aan je zwangerschap en je eerste momenten als mama helpt om deze momenten te kunnen koesteren.

Tijdens een zwangerschapsshoot leg ik je zwangerschap vast op een elegante manier op een mooie locatie. Focus ligt op je buik, maar foto’s me je partner/kinderen zijn ook mogelijk.

Tijdens een newbornshoot ligt de focus op jouw eerste momenten als mama en jullie eerste momenten als gezin. We nemen hiervoor onze tijd, alles verloopt op jullie ritme.

HUWELIJK – engagement & wedding

Proficiat! De eerste ‘ja’ is gevallen, en jullie zijn volop bezig met de voorbereidingen van jullie huwelijk. Een belangrijke keuze is jullie fotograaf. Zowel de stijl van fotograferen als persoonlijkheid van de fotograaf zelf moet 100% bij jullie passen.

Voor huwelijksfotografie werk ik met vier pakketten, maar een offerte op maat is zeker mogelijk.

En we leren elkaar alvast beter kennen tijdens jullie gratis engagement session!

Getrouwd koppel tussen de bloemen
Newborn baby thuis in kist voor moments & motions

MOMENTS & MOTIONS – foto & video

Dat is de naam van ons concept waarin we fotografie en videografie combineren. We, dat zijn ikzelf (fotograaf) en Mickey Bleyweert (videograaf). Fotografie en videografie is echt een match made in heaven.

Niet alleen foto’s, maar ook bewegende beelden als herinnering aan een belangrijk moment in je leven. Die eerste momenten als gezin, je huwelijksaanzoek, … Wij zijn ervan overtuigd dat we met de combinatie van foto en video nog meer uit het moment kunnen halen!

Communie & lentefeest

Hebben jullie een feestbeest in huis? Proficiat!

We kiezen samen een mooie locatie uit en ik ga met plezier mee op pad. Er is zeker ook de mogelijkheid om enkele foto’s te maken met het hele gezin!

De foto’s kunnen achteraf ook gebruikt worden om bedankkaartjes te maken voor familie en vrienden.

We maken er samen iets moois van!

meisje in wit kleedje op grasveld

Waarom een fotoshoot boeken bij Fotografie Marie?

Portretfoto Marie

Met dank aan Liesje Brockley Photography voor deze foto

Fotografie is een verzadigd beroep. Er zijn in België enorm veel goede fotografen te vinden wat, het niet makkelijk maakt om de fotograaf te kiezen die bij jou past. Dus waarom is de investering in mij als fotograaf een goed idee?

Bij mij krijg je een totaalpakket. Want fotografie gaat voor mij veel verder dan “een uur foto’s maken”. Ik zal de tijd nemen om jou beter te leren kennen en te luisteren naar jouw verhaal, zodat ik jullie kan fotograferen zoals jullie echt zijn (geen geposeerde tandpasta-smiles). Je kan ook steeds rekenen op een open en eerlijke communicatie. Zowel voor, tijdens, als na de shoot sta ik altijd klaar om jullie vragen te beantwoorden. Ik selecteer en bewerk de foto’s met de grootste zorg en liefde, en lever ze pas af als ik 200% tevreden ben. Client experience is voor mij een prioriteit. De perfecte outfit uitkiezen? Een mooie fotoprint bestellen? Marie to the rescue!

“Fotografie is voor mij een manier om momenten vast te leggen die we anders in de loop der tijd zouden vergeten.”

Foto’s helpen ons om dingen te herinneren en momenten voor altijd te kunnen koesteren, over generaties heen. Ik vind het als fotograaf dan ook een eer als ik word gevraagd om te helpen bij het maken van herinneringen.

Als fotograaf ben ik:

  • Professioneel, maar een flauw/vuil mopje moet kunnen, toch?
  • Geduldig, dus no worries als je kindjes even moeilijk doen of je partner zich nog wat onwennig voelt.
  • Enthousiast, want awkward silence staat niet in mijn woordenboek.

Mooie woorden

Waarom je op mij kan vertrouwen

Wil jij ook jouw mooiste momenten laten vastleggen?

Veelgestelde vragen

Je kan je afspraak best zo snel mogelijk vastleggen, zeker als je zelf een specifieke datum in gedachten hebt. Om een fotoshoot te boeken, of voor meer informatie, kan je een mail sturen naar info@fotografiemarie.be of kan je het contactformulier invullen.

Ongeveer twee à drie weken na de fotoshoot krijgen jullie een slideshow doorgestuurd waarin het grootste deel van de foto’s te zien is. Op die manier kunnen jullie op een leuke manier de foto’s een eerste keer bekijken. Na het kiezen van een collectie, word je automatisch doorgestuurd naar de online galerij waar jullie de inbegrepen beelden heel makkelijk kunnen downloaden op hoge resolutie en zonder watermerk. Originele (onbewerkte) foto’s worden nooit doorgestuurd.

Ik hou niet van te geposeerde foto’s. Ik probeer de onderwerpen op mijn foto’s altijd zo natuurlijk mogelijk weer te geven. Ik geef tijdens de fotoshoot ook aanwijzingen of tips om de nodige spontaniteit te creëren, en om ervoor te zorgen dat de sfeer zo ontspannen mogelijk is. Je mag echt gewoon jezelf zijn. Pak elkaar eens goed vast, wandel wat rond, dans met elkaar, vertel flauwe mopjes, …
Je mag zelf ook dingen meebrengen naar de fotoshoot: vb. een dekentje om enkele leuke zit-foto’s te maken, speelgoed voor de kinderen, bellenblaas, … Het is vooral de bedoeling dat we ons amuseren! Want hoe spontaner de foto’s, hoe mooier.

Een fotoshoot kan je tot in de puntjes plannen, maar het weer hebben we niet in de hand. Een fotoshoot wordt normaal gezien ruim op voorhand ingepland waardoor we op dat moment nog niet weten hoe het weer zal zijn. Ik zal altijd de weersvoorspellingen in de gaten houden. Indien de weersomstandigheden niet ideaal zijn, zal ik je contacteren om samen een nieuw moment af te spreken of een overdekte locatie te zoeken. Als je ziek bent, kan de fotoshoot ook kosteloos verplaatst worden naar een andere datum.

Ja hoor! En het bedrag kan je volledig zelf kiezen. De cadeaubon blijft 1 jaar geldig (vanaf de datum van uitgifte) en kan niet omgeruild worden voor geld. Je kan de cadeaubon afhalen in Sint-Niklaas of Mol, of laten opsturen per post.

Alle fotoshoots gaan door op locatie. Ik ben vooral actief in de regio rond Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen) en Mol (De Kempen, Antwerpen), maar ik ben beschikbaar in heel België. Ik ken verschillende mooie plekjes, van een super coole locatie met rotsen in de Ardennen tot de duinen aan zee, waar ik vaak naartoe ga, maar ik sta altijd open om nieuwe locaties te verkennen. Als jij bijvoorbeeld een emotionele band hebt met een bepaalde plaats, dan kom ik met plezier tot daar!

Heel graag! Denk er wel aan dat je de beelden niet mag bewerken (geen extra filters, bijknippen, …) om de eigenheid van mijn eigen stijl te beschermen. Vergeet ook zeker niet om Fotografie Marie bij de beelden te vermelden/taggen omwille van auteursrechten.

De boeking is pas definitief na betaling van de session fee. Op die manier ben je zeker van je plek en kunnen we ons volledig focussen op de fotoshoot.